Korpi Instruments
Ainonsola 13, 60120 Seinäjoki
Olen paikalla sovittuna aikana
puh. 040 533 1580
korpi.instruments (at) gmail.com
Huollot ja korjaukset
·Satulat ja tallat·

Yläsatulan korotus

Joissakin tapauksissa satulan kieliurat ovat kuluneet liian alas, jolloin kielet rämisevät vapaana soitettaessa 1. nauhaa vasten. Mikäli ei halua uutta satulaa, tässä tapauksessa halvempi ratkaisu ongelmaan on liimata korokkeeksi sopivan kokoinen viilu satulan pohjalle. Tehdään vain trimmauksen, nauhojen hionnan tai vaihdon yhteydessä.

Sisältää:

  • Materiaalit
  • Satulan paikoilleen sovittamisen

20€ +uudet kielet


Yläsatulan valmistus

Monessa edullisemman hintaluokan soittimessa on muovinen yläsatula. Muovinen satula kuluu nopeammin suhteessa luusatulaan kieliä virittäessä, joten kieliuria ei kannata työstää niin alas kuin vireisyyden kannalta olisi optimaalista. Parempaan soitettavuuteen päästään vaihtamalla satula, joka on valmistettu hirvenluusta. Jokaiseen soittimeen sovitetaan satula yksilöllisesti.

Sisältää:

  • Materiaalit
  • Uuden satulan paikoilleen sovittamisen

69€ max. 7-kielinen soitin

79€ 12-kielinen soitin


Tallaluun valmistus

Massiivipuisen, tasakantisen akustisen kitaran kansi turpoaa tai kutistuu jonkin verran vuodenaikojen mukaan vaihtuvan ilmankosteuden vuoksi. Kielet ovat useimmiten kesällä hieman liian korkealla ja talvisin hieman liian matalalla. Jotkut soittajat säilyttävätkin soittimensa aina laukussa, jossa on asianmukainen ilmankostutin. Näinollen kieltenkorkeuskin säilyy samana. Vanerikantisessa kitarassa ei tällaista ongelmaa ilmene. Mikäli soittimesi tarvitsee uuden tallaluun joko kesä- tai talvikaudelle tai muusta soittimen elämisestä johtuen, voidaan se valmistaa tarpeesi mukaan.

Sisältää:

  • Materiaalit
  • Uuden tallaluun paikoilleen asentamisen

49€

69€ kompensoitu